Smażony morszczuk, ziemniaki i surówka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Panierowany, smażony filet z morszczuka podany z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet z morszczuka 3 płaty
    ziemniaki 6 szt.
    kiszona kapusta 30 dag
    cebula połowa małej
    oliwa
    sól
    pieprz ziołowy
    pieprz czarny
    pieprz kolorowy
    bułka tarta kurze jajka 2 szt.
    olej do smażenia

Smażony morszczuk, ziemniaki i surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażony morszczuk, ziemniaki i surówka. 1. Surówka:

    Do odciśniętej kapusty dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, wlewamy 2 łyżki oliwy, doprawiamy pieprzem i solą do smaku, dokładnie mieszamy.
  • Smażony morszczuk, ziemniaki i surówka. 2. Danie:

    Oczyszczone, wypłukane w bieżącej wodzie filety morszczuka osuszamy ręczniczkami papierowymi. Doprawiamy pieprzami i solą, panierujemy w tartej bułce i jajku, smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki i robimy surówkę z kiszonej kapusty i cebuli. Usmażone filety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

    Smacznego!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy