Smażony makaron z jajkiem i parmezanem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Smaczne i szybkie danie, proste i sycące, idealne na mróz.

  • 30 min

Składniki:

  • - 200 g makaronu spaghetti
    - 2 jajka (najlepiej wiejskie)
    - 100 g startego parmezanu
    - 10 kaparów
    - 2 fileciki anchois
    - sól,pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Dania z makaronem Spaghetti

Smażony makaron z jajkiem i parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy spaghetti bardziej twardsze niż "al dente", ponieważ będziemy później jeszcze smażyć. W misce mieszamy jajko, starty parmezan, sól i pieprz i dodajemy odcedzony i gorący makaron, wszystko jeszcze raz mieszamy. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oliwy, kładziemy foremkę, układamy kapary lub ulubione warzywa i nakładamy nasz makaron z masą jajeczną. Smażymy na małym ogniu dla uzyskania złotego koloru.

Porady

Parmezan możemy zastąpić innym twardym serem. Do makaronu możemy dodać ulubione składniki: marchewkę, groszek, kawałki ryby itd. Do dekoracji dodajcie ulubione dodatki. Dla dzieci możemy zrobić w innych foremkach, ważne by były metalowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Parmezan Makaron

Notka redakcyjna

PPWS_05-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować