Smażony kurczak

  • wyświetlono: 305 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 1

Na wielu stołach w niedzielę gości rosół. Głównie drobiowy. Zazwyczaj wtedy zostaje wiele mięsa do wykorzystania. Co z nim zrobić? Pomysłów jest wiele. Potrawka z kurczaka, kotlety mielone. Tym razem proponujemy Wam danie na szybko.

DSC_1166
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

1 kg udek z kurczaka (ugotowanych)
50 ml oleju rzepakowego
1 łyżka przyprawy do kurczaka

Sposób przygotowania przepisu:

Smażony kurczak

  • Smażony kurczak1. Mięso z kurczaka porcjujemy. U nas do gotowania rosołu drobiowego wykorzystaliśmy udka z kurczaka. Z nich usunęliśmy skórę, obtoczyliśmy w oleju z dodatkiem przyprawy i przełożyliśmy do pojemnika, szczelnie zamkniętego, by mięso nie wysuszyło się.
    Na drugi dzień na rozgrzanym oleju usmażyliśmy je na złoto, osączając z oleju na papierowym ręczniku.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

po rosoleGotuję nie marnujęKuchnia no wasteKuchnia poniedziałkowaCo po rosole?Dania na nowo

Komentarze

Podobne przepisy

Ryż smażony z kurczakiem i kimchi

Dodane przez: igraszki losu

Ryż smażony z kurczakiem i kimchi

Kimchi zaliczane jest do 5 najzdrowszych...

Kurczak z solanki

Dodane przez: Kulinarna Ja

Smażony kurczak z solanki (marynowany 24h)

Przepis pochodzi z show Martha6....

kurczak

Dodane przez: myszka41

Smażona pierś z kurczaka:-)

Bardzo szybko sie robi i smakuje...

Ryż smażony z kurczakiem i bazylią

Dodane przez: Ania_L

Ryż smażony z kurczakiem i bazylią

Odrobinę zmodyfikowałam oryginalny...

Pierś z kurczaka smażona na maśle

Dodane przez: pheronike

Pierś z kurczaka smażona na maśle

Prosty przepis dający nieziemski...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE