Smażony kurczak

5 (162 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na wielu stołach w niedzielę gości rosół. Głównie drobiowy. Zazwyczaj wtedy zostaje wiele mięsa do wykorzystania. Co z nim zrobić? Pomysłów jest wiele. Potrawka z kurczaka, kotlety mielone. Tym razem proponujemy Wam danie na szybko.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg udek z kurczaka (ugotowanych)
    50 ml oleju rzepakowego
    1 łyżka przyprawy do kurczaka
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażony kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażony kurczak 1. Mięso z kurczaka porcjujemy. U nas do gotowania rosołu drobiowego wykorzystaliśmy udka z kurczaka. Z nich usunęliśmy skórę, obtoczyliśmy w oleju z dodatkiem przyprawy i przełożyliśmy do pojemnika, szczelnie zamkniętego, by mięso nie wysuszyło się.
    Na drugi dzień na rozgrzanym oleju usmażyliśmy je na złoto, osączając z oleju na papierowym ręczniku.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować