Smażony kotlet z szynki z konfiturą z cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą, pieprzem oraz papryką. Odłożyć do lodówki na 30 minut.
2.Cebulę pokroić w cienkie pół plasterki. W rondlu rozgrzać oliwę. Wrzucić cebulę i lekko zeszklić.
3.Wlać połowę alkoholu i przykryć pokrywką, dusić. Gdy płyn wyparuję, dodać resztę i dusić dalej. Gdy i ten płyn wyparuje do cebuli dodać sól, ocet i wymieszać. Na koniec dodać powidła i zagotować.
4.Na patelni rozgrzać oliwę i położyć szynkę. Smażyć z każdej strony po 3 minuty. Podawać z konfiturą z cebuli. Smacznego!
Komentarze