Smazony kalafior

4.5 (161 ocen)

  • 5 min

Ta potrawa to było miłe zaskoczenie. Miał być dodatkiem, a stał się daniem głównym, zadziwiająco smacznym i sycącym. Przepada za nim również ta cześć domowników, która do tej pory nie lubiła kalafiora

  • 5 min

Składniki:


  • pół główki kalafiora
    3 jajka
    bułka tarta
    gałka muszkatołowa
    odrobina ciemnego sosu sojowego
    sól
    pieprz
    masło lub margaryna do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Smazony kalafior - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażony kalafior 1. Kalafior dzielimy na mniejsze porcje tak, aby wygodnie nam się jadło. Każdy kawałek maczamy w przyprawionym sosem sojowym, solą o gałką muszkatołową rozkłóconym jajku i obtaczamy w bułce. Smażymy na margarynie, lub na maśle.

Porady

Danie jest szybkie, pyszne, baaaardzo chrupiące i, co nas zadziwiło - bardzo sycące!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować