Smażony filet z kaczki, ziemniaki, papryka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smażony filet z kaczki podany z ziemniakami i ostrymi papryczkami cherry.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • filet z kaczki 1 cały
    ziemniaki 6-8 szt.
    cebula 1 szt.
    papryczki marynowane cherry 6 szt.
    sól
    przyprawa do kaczki
    łodyżki lubczyku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażony filet z kaczki, ziemniaki, papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kaczki nacieramy solą i przyprawą do kaczki. Natarty filet przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po 2 godzinach wyjmujemy filet z lodówki, lekko nacinamy skórkę i smażymy na suchej patelni do miękkości mięsa, kilka razy przewracamy filet na drugą stronę. W między czasie obieramy cebulę i kroimy w pół plastry, lekko solimy. Cebulę oraz pokrojone łodyżki lubczyku dodajemy na patelnię, dusimy 20 minut pod przykryciem aż cebula ładnie się zeszkli. Zagotowujemy obrane, wymyte ziemniaki. Usmażony filet dzielimy na połowę i podajemy z ugotowanymi ziemniakami z cebulką oraz marynowanymi papryczkami cherry.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować