Smażony filet z kaczki w orientalnym wydaniu

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kolejne błyskawiczne danie. Tym razem w wersji orientalnej.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 filet z piersi kaczki (ok. 400 g)
    3 łyżki pikantnego sosu kebab-gyros od Folwark
    3 łyżki mąki kukurydzianej
    100 ml oleju rzepakowego
    125 g makaronu chow mein
    1 mała czerwona papryka
    100 g boczniaków
    2 ząbki czosnku
    4 łyżki oleju arachidowego
    2 łyżki sosu sojowego
    1 łyżeczka cukru palmowego
    1 łyżka sosu ostrygowego
    szczypior
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażony filet z kaczki w orientalnym wydaniu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażony filet z kaczki w orientalnym wydaniu 1. Z piersi kaczki usuwamy skórę. Filet dzielimy wzdłuż na pół. Następnie nakłuwamy, nacieramy sosem, obtaczamy w mące i odstawiamy.
    W tym czasie gotujemy makaron, który odcedzamy.
    Boczniaki i paprykę kroimy na paski.
    Na rozgrzany olej arachidowy wrzucamy grzyby i paprykę dodajemy sos sojowy, cukier palmowy i posiekane ząbki czosnku. Po chwili wrzucamy makaron, cały czas mieszając dodajemy sos ostrygowy. Składniki dokładnie łączyny.
    W tym czasie, na rozgrzany olej rzepakowy kładziemy filety i smażymy na złoto z obu stron.
    Filety podajemy z makaronem i posiekanym szczypiorem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kaczki Pierś z kaczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować