Smażony chlebek z jajecznicą

4.5 (149 ocen)

  • 15 min

Ciekawy i smaczny sposób na pozbycie się czerstwego chleba:)

  • 15 min

Składniki:

  • 3 kromki czerstwego chleba,
    3 jajka,
    1 średnia cebula,
    1/2 pomidora,
    20 dag cienkiej kiełbasy,
    1 plasterek żółtego sera,
    sól,
    oregano,
    pieprz,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Jajko

Smażony chlebek z jajecznicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • chleb pokrojony w kostkę 1. Cebulę, kiełbasę, pomidora, chleb kroimy w kostkę. Rozgrzewamy olej na patelni, podsmażamy cebulę i kiełbasę, dodajemy chleb i smażymy aż się lekko zarumieni, następnie wlewamy jajka rozbełtane z przyprawami i wrzucamy pomidora, gdy jajko się zetnie posypujemy żółtym serem pokrojonym w paski zmniejszamy ogień i przykrywamy patelnię na chilę pokrywką, aby ser się rozpuścił. Podajemy:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować