Smażony chleb Indian

4.47 (176 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chleb Indian świetnie smakuje jako dodatek do salsy, różnego rodzaju past z wędlin i serów.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 2 szklanki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - woda (letnia, przegotowana): 1 szklanka
    - olej: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.47 (176 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Chleb

Smażony chleb indian - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połączyć mąkę, proszek do pieczenia, sól i wodę. Wymieszać
    dokładnie wszystkie składniki, aż otrzymamy ciasto.

  • 2. Ciasto podzielić na 8 części. Z każdej części utworzyć placek: rozpłaszczyć ciasto i uformować płaskie kółka.
  • 3. Rozgrzać olej na patelni. Włożyć krążki ciasta na gorący olej i smażyć z każdej strony po około 5 minut, aż chlebki się zarumienią.
  • 4. Usmażone chlebki odsączyć na papierowym ręczniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować