Smażony camembert z żurawiną

  • wyświetlono: 611 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Szybka, ale ciekawa przystawka. Warto podać ją np. na rukoli z kilkoma kroplami octu balsamicznego.

edith
  • 10min

Składniki

1 camembert
1 jajko
bułka tarta
mleko
mąka
sól
pieprz
kilka łyżeczek żurawiny do mięs
garść rukoli
kilka kropli octu balsamicznego
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Smażony camembert z żurawiną

  • 1. Camembert pokroić na osiem trójkącików. Jajka rozkłócić widelcem, dodać sól i pieprz do smaku.
  • 2. Trójkąciki kolejno panierować w mleku, mące, jajku i bułce tartej. Taki zabieg sprawi, że panierka nie będzie odpadać od sera. Smażyć na oleju na złoty kolor z każdej strony.
  • 3. Na talerzu rozłożyć rukolę i skropić ją kilkoma kroplami octu balsamicznego. Na niej ułożyć usmażony camembert i kilka łyżeczek żurawiny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilprzystawkikonkurs_żurawina

Komentarze

Podobne przepisy

Grzanki z cukinią camembertem i żurawiną

Dodane przez: 2milutka

Grzanki z cukinią, camembertem i żurawiną

Uwielbiam! Przyjemnie chrupiące...

ser camembert

Dodane przez: Doraa

Ser camembert w panierce z żurawiną

Letnie wieczory przy stole - przystawka.

Sakiewki

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Francuskie sakiewki z camembertem i żurawiną

Pyszne sakiewki z ciasta francuskiego...

zapiekany camembert

Dodane przez: Kasja1986

camembert z żurawiną, nerkowacami i figą

Kwartet idealny: ser camembert,...

Camembert

Dodane przez: piranija

Camembert z żurawiną i miętą

Pyszne, proste i orzeźwiające danie...

Ser panierowany i smażony camembert.

Dodane przez: BABECZKA 35

Panierowany i smażony ser camembert

Taki ser możemy przygotować na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE