Smażony camembert z żurawiną

  • wyświetlono: 583 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Można podać jako przystawkę lub danie główne

e-jola1
  • 15min

Składniki

2 krążki sera camembert
żurawina do mięs
1 jajko
bułka tarta
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Smażony camembert z żurawiną

  • 1. Ser camembert zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Aby panierka była grubsza, można jeszcze raz zanurzyć w jajku i w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Podawać na ciepło z żurawiną i frytkami.

    Smacznego!

Porady

Jako dodatek polecam frytki domowej roboty: ziemniaki obrać, pokroić w słupki, usmażyć :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sertania_kuchniaw_kilka_chwilŻurawinaser camembertcamembertfrytkikonkurs_bezmięsny

Komentarze

Podobne przepisy

Camembert smażony z truskawkami

Dodane przez: ilka_86

Camembert smażony z truskawkami

Wykwintne, eleganckie, a zarazem...

Sakiewki

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Francuskie sakiewki z camembertem i żurawiną

Pyszne sakiewki z ciasta francuskiego...

ser camembert

Dodane przez: Doraa

Ser camembert w panierce z żurawiną

Letnie wieczory przy stole - przystawka.

Samażony camembert

Dodane przez: AntyRamsay

Smażony Camembert

Przepis mojej Pani Nauczycielki...

Camembert smażony

Dodane przez: caroline1983

Camembert smażony

Tak przyżądzony ser smakuje wyśmienicie

zapiekany camembert

Dodane przez: Kasja1986

camembert z żurawiną, nerkowacami i figą

Kwartet idealny: ser camembert,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE