Smażone ziemniaki w plasterkach

4.5 (145 ocen)

  • 5 min

Idealny piątkowy obiadek.

  • 5 min

Składniki:

  • 0,5kg ziemniaków
    2 cebule
    olej
    sól, pieprz, majeranek
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażone ziemniaki w plasterkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ebulę pokroić drobno i lekko podsmażyć na patelni z rozgrzanym olejem.
  • 2. Dołożyć pokrojone w plasterki ziemniaki.
    Doprawić solą i pieprzem, świetnie smakują z majerankiem.
    Smażyć aż będą miękkie i przyrumienią się.
  • 3. Podawać z pokrojonym szczypiorkiem.

Porady

Wyśmienicie smakują polane jogurtem lub sosem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować