Smażone udka

5 (197 ocen)

  • 60 min

To danie jest dowodem na to, że można przyrządzić naprawdę smaczne mięso bez żadnych specjalnych przypraw.

  • 60 min

Składniki:

  • 8 udek z kurczaka
    wegeta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażone udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka ugotować w wodzie z dodatkiem wegety do miękkości, ale nie tak żeby się rozlatywały. Mają być zwarte.
  • 2. Następnie smażyć na rozgrzanym oleju na mocnym ogniu, potem na słabym. Jednak pod przykryciem, ponieważ bardzo pryskają.
  • 3. Smażyć do momentu aż skórka będzie twarda i zarumieniona, dzięki temu będzie miała wspaniały chrupiący smak.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować