Smażone plasterki cukinni z farszem

0 (0 ocen)

Przekąska która świetnie sprawdzi się na imprezach czy piknikach na świeżym powietrzu.

Składniki:

  • 2 proste cukinie
    200g. pieczarek
    1 duża biała cebula
    200g. sera żółtego
    1 łyżka masła
    1/2 łyżeczki:
    soli , pieprzu , chili
    Panierka:
    2 jajka
    1/2 szklanki mleka
    szczypta soli i pieprzu
    1-2 szklanki bułki tartej
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Smażone plasterki cukinni z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z cukinii odkrawamy końce przekrawamy na 3-4 części.
    Wydrążamy środki za pomocą małego nożyka i łyżeczki.
    Miąższ kroimy drobno.
    Pieczarki i cebulę obieramy , kroimy w małą kosteczkę.
    Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Na patelni rozgrzewamy masło , wkładamy miąższ z cukinii , pieczarki oraz cebulę.
    Smażymy składniki na rumiano , doprawiamy.
  • faszerowane cukinie 2. Wyłączamy gaz , dodajemy ser żółty , mieszamy.
    Do wydrążonych cukinii nakładamy ścisło farsz.
  • smażone placuszki z cukini 3. Kroimy cukinię w plastry.
    Jajka roztrzepujemy z mlekiem oraz solą i pieprzem.
    Każdy plaster cukinii maczamy w jajkach a następnie w bułce tartej.
    Na patelni rozgrzewamy olej( tyle by zakrywał dno) smażymy cukinię na rumiano obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować