Smażone plasterki cukinni z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z cukinii odkrawamy końce przekrawamy na 3-4 części.
Wydrążamy środki za pomocą małego nożyka i łyżeczki.
Miąższ kroimy drobno.
Pieczarki i cebulę obieramy , kroimy w małą kosteczkę.
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Na patelni rozgrzewamy masło , wkładamy miąższ z cukinii , pieczarki oraz cebulę.
Smażymy składniki na rumiano , doprawiamy.
2.Wyłączamy gaz , dodajemy ser żółty , mieszamy.
Do wydrążonych cukinii nakładamy ścisło farsz.
3.Kroimy cukinię w plastry.
Jajka roztrzepujemy z mlekiem oraz solą i pieprzem.
Każdy plaster cukinii maczamy w jajkach a następnie w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy olej( tyle by zakrywał dno) smażymy cukinię na rumiano obu stron.
Komentarze