2.Tak wygląda po wyrobieniu( jak by było za rzadkie należy dosypać mąki)
3.Cebulkę kroimy i podsmażamy około 10 minut następnie dodajemy szpinak i smażymy do odparowania.Przyprawiamy pieprzem i troszkę cukru.
4.Czosnek ścieramy na drobnej tarce,ser żółty na jarzynowej,dodajemy fetę i kostkę białego sera przyprawiamy pieprzem.
5.Jak szpinak z cebulką wystygną mieszamy razem ze składnikami z punktu 4,powstaje farsz szpinakowy.
6.Z farszu robimy kulki i nakładamy na krążki, kleimy pierożki.
7.Wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy jak wypłyną jeszcze około 2 minuty.
8.Wyciągamy na talerzyk, jemy gotowane lub......
9.Smażone)))))
Porady
Kulki można uszykować dzień wcześniej ja taka technikę stosuję do wszystkich pierogów wiec w 15 minut robię ich około 100 sama,ułatwiają pracę, polecam:):)
Komentarze