Smażone pierożki ruskie z sosem śmietanowym

4.5 (155 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ruskie w nowej odsłonie.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 12 pierożków ruskich ugotowanych
    -1 łyżka smalcu
    Sos:
    -2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
    -szczypta soli,pieprzu i czosnku granulowanego
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Dania główne

Smażone pierożki ruskie z sosem śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ruskie w nowej odsłonie. 1. Na patelni rozgrzewamy smalec i obsmażamy ugotowane pierożki na rumiano z każdej strony . Odsączamy z tłuszczu na papierowy ręczniku . Śmietanę doprawiamy solą ,pieprzem oraz czosnkiem . Pierożki wykładamy na talerz i polewamy sosem śmietanowym.

Porady

Można podawać z ulubioną surówką .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Smalec Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować