Smażone pierożki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO: drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto tak jak na pierogi.
FARSZ: Kapustę pekińską poszatkować, a pozostałe składniki pokroić w kostkę. Kurczaka również pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju z przyprawą gyros.Wszystkie składniki razem połączyć i lekko przyprawić.
Ciasto rozwałkować na stolnicy, troszkę grubiej niż na pierogi i wykrawać duże kółka Np. słoikiem. Na kółka nakładać farsz i zlepiać tak jak pierogi.
Smażyć na głębokim oleju.
SOS: Śmietanę i majonez razem połączyć. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do majonezu. Przyprawić przyprawami do smaku.
Porady
Do jednej porcji Farszu najlepiej zrobić dwie porcje ciasta!
Komentarze