SMAŻONE pierogi z mieszanką TRENDY LUNCH orkisz-buraki-papryka-czosnek niedźwiedzi z dodatkiem sera fety

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Na przyjęcia, imprezy, parapetówkę, spotkania z przyjaciółmi itp polecają się PYSZNE, CHRUPIĄCE...
SMAŻONE PIEROGI z mieszanką TRENDY LUNCH orkisz-buraki-papryka-czosnek niedźwiedzi, z dodatkiem sera fety. Można je śmiało podać z różnymi sosami na zimno oraz dipami.

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto:

    2 szklanki mąki poznańskiej
    ok.1 szklanki ciepłej wody
    olej 3 łyżki
    sól

    farsz:

    2 woreczki mieszanki TRENDY LUNCH orkisz-buraki-papryka-czosnek niedźwiedzi
    ok. 50 g sera fety
    2 łyżki bułki tartej

    olej do smażenia
    papierowy ręcznik
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Przystawki Przekąski

Smażone pierogi z mieszanką trendy lunch orkisz-buraki-papryka-czosnek niedźwiedzi z dodatkiem sera fety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SMAŻONE pierogi z mieszanką TRENDY LUNCH orkisz-buraki-papryka-czosnek niedźwiedzi 1. Mieszankę gotujemy według instrukcji na opakowaniu - ( może być ciut wilgotna - wtedy bułka tarta to fajnie zwiąże ) Sprawdzamy smakowo czy nie potrzebujemy dodać soli lub pieprzu a następie wkruszamy ser feta, dodajemy bułki tartej i dokładnie mieszamy.

    Z mąki, wody, oleju i soli zagnieść elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować. Za pomocą szklanki wycinać kółka. Na środek każdego kółka kłaść farsz i zlepiać brzegi. Gotowe pierogi kładziemy na rozgrzany olej i smażymy z obu stron na rumiany kolor.
  • SMAŻONE pierogi z mieszanką TRENDY LUNCH orkisz-buraki-papryka-czosnek niedźwiedzi 2. Wyjmujemy na ręcznik papierowy by odsączyć je z nadmiaru oleju.

Porady

pierogi te można zrobić z różnym WYTRAWNYM nadzieniem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować