Smażone pierogi

4.84 (208 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W tym roku zdaję maturę. Mam dużo nauki, ale w weekendy chętnie gotuję.

Składniki:

  • pojedynczy filet z kurczaka
    kapusta pekińska
    30 dag pieczarek
    papryka
    1/2 puszki kukurydzy
    op. przyprawy do gyrosa
    cebula
    olej do smażenia

    Ciasto:
    50 dag mąki pszennej
    3 żółtka
    1/4 kostki margaryny
    1 szkl. mleka
    5 dag drożdży
Wystaw ocenę:

4.84 (208 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Smażone pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i kroimy w małą kostkę. Smażymy na oleju wymieszanym z przyprawą do gyrosa.
  • 2. Kapustę kroimy w paski. Paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy. Pieczarki oczyszczamy,
    wraz z cebulą kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Wsypujemy kapustę, kukurydzę i paprykę. Mieszamy z mięsem i smażymy jeszcze 2 minuty.
  • 3. Ciasto: składniki zagniatamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Rozwałkowujemy, wykrawamy duże krążki. Nakładamy farsz i lepimy pierogi. Smażymy w głębokim oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kapusta pekińska Przyprawy

Notka redakcyjna

PP_05-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować