Smażone pierogi z kapustą, mięsem i grzybami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Te pierogi są inne niż tradycyjne , ale też bardzo smaczne , bardzo chrupiące .

  • 40 min

Składniki:

  • 70 dag mąki
    1 jajko
    3 łyżki oleju
    ½ łyżeczki soli
    ok. 1,5 szklanki wrzątku
    Nadzienie z suszonych grzybów , cebuli , 1,5 kg. kapusty kiszonej , ,mięso wieprzowe nie za chude ok. 1,5 kg., pieprz sól , vegeta 1 marchewka i jedno jajko .

Smażone pierogi z kapustą, mięsem i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przemielić przez maszynkę do mięsa lub posiekać kapustę i marchewkę nożem , a mięso przepuścić przez maszynkę. z dodatkiem cebuli .Przyprawić solą ,pieprzem, vegetą do smaku , wbić 1 jajko, dokładnie wymieszać.Mąkę, jajko, sól, olej i wrzątek rozmieszać w misce do ciasta i energicznie zamieszać. , Zagnieść ciasto .Rozwałkować na placek grubości około 3 mm .Szklanką lub foremką do pierogów wycinać krążki , na każdym położyć farsz i zlepiać pierogi..Smażyć na gorącym oleju.Osuszyć na papierowym ręczniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy