Smażone okonie

4.49 (173 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Są zawsze chrupiące i smaczne.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - okonie: 1 kilogram
    - mąka pszenna: 20 dekagramów
    - Czerwona papryka: 30 gramów
    - curry: 4 gramy
    - sól: 30 gramów
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażone okonie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Okonie najpierw należy wypatroszyć,
    odciąć głowę i ogon, sparzyć wrzątkiem. Oskrobać ostrym nożem, do tego celu nadaje się także tarka. Rybę posolić
    i odstawić na godzinę do lodówki.
  • 2. Okonie gotowe do smażenia obtoczyć w mące pszennej wymieszanej z czerwoną papryką i curyy.
    Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, jedną porcje na patelni około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Okoń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować