Smażone lody w bakaliowej panierce z sosem malinowym

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 5 osób
  • Trudny

Bardzo efektowny deser ,mega smaczny , super się sprawdzi na specjalne okazje

  • 4 godz.
  • Dla 5 osób
  • Trudny

Składniki:

  • 5,6 gałek lodów
    3 jajka
    kilka garści
    zmielonych orzechów
    zmielonych migdałów
    trochę wiórek kokosowych
    odrobina sezamu białego
    1 łyżka czubata bułki tartej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Bułki Desery Lody Jajko

Smażone lody w bakaliowej panierce z sosem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Uformować gałką lub łyżką kulki z lodów, dobrzej je ugnieść , następnie wykładamy na tacę posypaną bułką tartą aby się nie przykleiły i wkładamy do zamrażarki na godzinę.
    Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na sztywną pianę,na koniec dodać żółtka wszystko razem wymieszać ,gdy lody już się solidnie zamrożą panierujemy w ubitych jajkach ,pózniej w panierce i znowu wstawiamy na półtorej godziny do zamrażarki po tym czasie czynność powtarzamy i jeszcze raz na półtorej godziny do zamrażarki.
    W garnku rozgrzać olej
    Wrzucamy kulki lodów na mocno rozgrzany olej i smażymy około pół minuty na złoty kolor.

Porady

Dobrze jest używać do panierowania rękawiczki . Lodówkę należy ustawić na najwyższe mrożenie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować