Smażone lody

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Te lody to ciepła chrupiąca panierka i zimny czekoladowy środek .

  • Łatwy

Składniki:

  • - lody czekoladowe (dodre gatunkowo): 20 dekagramów
    - śmietana kremówka (30-36%): 1 szklanka
    - cukier puder: 2 łyżki
    - bakalie (dowolne bakalie orzechy,migdały,wiórki kokosowe...): 1 szklanka
    - olej: 1 szklanka

Smażone lody - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Deser zaczynamy od wstawienia miseczek w których podamy do zamrażalnika,aby nam schłodziły .
  • 2. W wąskim kubeczku metalowym nagrzewamy olej .
  • 3. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem .
  • Smażone lody 4. Z lodów nabieramy po porcji lodów i szybko,ale dokładnie obtaczamy w bakaliach,przy pomocy dwóch łyżek kulki wkładamy dosłownie na sekundę do gorącego oleju w tym czasie bakalie się zrumienią,ale środek nie rozpuści .
  • Smażone lody 5. Lody podajemy w schłodzonych miseczkach z porcją bitej śmietany i dodatkowo możemy ozdobić .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy