Smażone kopytka z boczkiem i młoda kapustą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Swojski domowy obiad jak u babci .

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • ok 500 gram kopytek
    250 gram wędzonego boczku
    Pół dużej główki młodej kapusty
    2 łyżki posiekanego koperku

Smażone kopytka z boczkiem i młoda kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek pokroić w kostkę i zrumienić na dużej patelni.
    Następnie dodać kopytka i dalej smażyć aż kluski się lekko przypieką.
    Kapustę pokroić w gruba kostkę ok.2 cm. i dodać do podsmażonych kopytek i smażyć ,aż kapusta zmięknie.
    Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy