Smażone kapelusze

  • wyświetlono: 852 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Smażona kania to ciekawy zamiennik dla tradycyjnego schabowego.

IMG_20170919_141805

Składniki

-5 dużych kapeluszy kani,

-4 jajka,

-1 literatka mleka,

-1,5 szkl. bułki tartej,

-1,5 szkl. mąki,

-vegeta,

-pieprz,

-olej do smażenia.

Sposób przygotowania przepisu:

Smażone kapelusze

  • 1. Kanie myjemy, odcinamy ogonki i suszymy na ręczniku papierowym.

    Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.

    Jajka mieszamy z mlekiem, vegetą i pieprzem.

    Kapelusze panierujemy w mące, jajku i bułce, smażymy z obu stron do zrumienienia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilsezonowe_przysmakigrzybykaniajesieńsmażone kaniejesienne przysmakismażone kapeluszekania a la schabowykania ala schabowysmażona kania

Komentarze

Podobne przepisy

image-0qekep8

Dodane przez: Kasia_S

Grzyby leśne smażone z cebulką

Grzyby smażone z cebulką to w sezonie...

gołabki smażone

Dodane przez: Agaagnes

Smażone gołabki

Przyszne , smaczne, wspaniałe

Smażone mięso z udek

Dodane przez: Gosia123

Smażone mięso z udek

Pyszne, mięciutkie mięso z udek...

ziemniaki z boczkiem

Dodane przez: dusiowa

Smażone ziemniaki z boczkiem

Jednym z ulubionych moich obiadów...

Smażone ziemniaki z kiełbasą

Dodane przez: Justine_Mazur

Smażone ziemniaki z kiełbasą

Smażone ziemniaki z kiełbasą to...

Pierożki smażone

Dodane przez: sonieczka

Smażone pierożki

Wykorzystałam zamrożone ciasto...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE