smażone kalmary

0 (0 ocen)

  • 20 min

jeśli lubisz kuchnię śródziemnomorską to z pewnością przypadną ci do gustu smażone kalmary ,polecam !!!!!!!!!!!!

  • 20 min

Składniki:

  • kalmary 0,5 kg
    oliwa z oliwek do smażenia
    mąka 1 łyżeczka
    bułka tarta 1 łyżeczka
    przyprawa do ryb 3 łyżeczki
    sok z cytryny 4 łyżeczki
    mleko 3 łyżki

Smażone kalmary - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mąkę ,bułkę tartą oraz sok z cytryny , przyprawę do ryb mieszamy w miseczce dodajemy mleko kalmary marynujemy około 3 godz. smażyć na rozgrzanym tłuszczu, odsączyć na papierze ,podawać na ciepło,świetny dodatek np. do piwa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy