smażone kalmary

  • wyświetlono: 345 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

jeśli lubisz kuchnię śródziemnomorską to z pewnością przypadną ci do gustu smażone kalmary ,polecam !!!!!!!!!!!!

IMG_9922
  • 20min

Składniki

kalmary 0,5 kg
oliwa z oliwek do smażenia
mąka 1 łyżeczka
bułka tarta 1 łyżeczka
przyprawa do ryb 3 łyżeczki
sok z cytryny 4 łyżeczki
mleko 3 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

smażone kalmary

  • 1. mąkę ,bułkę tartą oraz sok z cytryny , przyprawę do ryb mieszamy w miseczce dodajemy mleko kalmary marynujemy około 3 godz. smażyć na rozgrzanym tłuszczu, odsączyć na papierze ,podawać na ciepło,świetny dodatek np. do piwa.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuz_roznych_stron_swiataowoce morzasmażonedodatekfrutti di mare

Komentarze

Podobne przepisy

Smażone sowy.

Dodane przez: kamilab

Smażone sowy

Taką nazwę tych grzybów znam od...

Śledzie smażone

Dodane przez: smak i uczucie

Śledzie smażone

Klasyczne smażone śledzie

Kalmary faszerowane boczkiem i ziemniakami

Dodane przez: zielonakuchniablog

Kalmary faszerowane boczkiem i ziemniakami

Osobiście uwielbiam owoce morza....

Smażone matiasy

Dodane przez: JustKuchcik

Smażone matiasy

Filety wyszły bardzo aromatyczne.

Kalmary

Dodane przez: aneczka791

Kalmary z makaronem i warzywami w sosie pomidorowym

Smaczne i zdrowe kalmary bez panierki,...

Smażone kapelusze

Dodane przez: TruskawkowaPoziomka

Smażone kapelusze

Smażona kania to ciekawy zamiennik...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE