Smażone jabłka z majerankiem

4.5 (196 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Majeranek dodaje potrawie wspaniały smak i specyficzny miły zapach.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - jabłka: 4 sztuki
    - majeranek: 1 łyżeczka
    - miód: 1 łyżka
    - sok z cytryny: 1 sztuka
    - olej do smażenia: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Smażone jabłka z majerankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka pokroić w ósemki, usunąć pestki. Skropić sokiem z cytryny.
  • 2. Na rozgrzanym oleju smażyć jabłka, aż będą lekko miękkie. Dodać miód i majeranek.
  • Smażone jabłka z majerankiem 3. Podawać jako przystawkę do potraw z drobiu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Majeranek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować