Smażone gnocchi z bazyliowym gulaszem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 40 min
  • Dla 5 osób

Danie obiadowe z serii "konkret" - treściwe i sycące. Aromatyczne dzięki bazylii dodanej do gulaszu.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 500g gnocchi + 1 łyżka masła
    500g szynki wieprzowej
    2 czerwone papryki
    1 cukinia
    1 cebula
    1 puszka pomidorów
    4 ząbki czosnku
    4 duże pieczarki
    5 gałązek świeżej bazylii
    oliwa z oliwek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gnocchi Dania główne Gulasz Szynki

Smażone gnocchi z bazyliowym gulaszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie do mocnego zarumienienia.
  • 2. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę, czosnek i świeżą bazylię drobno siekamy, cukinię ścieramy na dużych oczkach tarki, pieczarki kroimy w plastry.
  • 3. Wrzucamy wszystkie warzywa wraz z bazylią do garnka, podsmażamy do momentu aż warzywa puszczą wodę. Wtedy wlewamy pomidory z puszki i 1/2 szklankę wody. Przykrywamy, dusimy około 1 godzinę do miękkości mięsa. Doprawiamy do smaku.
  • 4. Gnocchi podsmażamy na rozgrzanym maśle do zarumienienia przez około 5-7 minut. Podajemy z gulaszem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kalafiorowe gnocchi

To może cię zainteresować