SMAŻONE BIAŁE SZPARAGI Z SOSEM SŁODKO-OSTRYM

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dziś mam dla Was przepis na swoje ulubione białe szparagi w chrupiącym cieście z dodatkiem słodko-ostrego sosu / salsy.Panierka do szparagów jest z dodatkiem parmezanu, dzięki czemu jest niezwykle chrupiąca, a zarazem aromatyczna.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 2 porcje )

    * białe szparagi – 6 szt

    * cebula – 1 szt

    * mango,truskawki – po 100 g

    * musztarda stołowa – 1 czubata łyżka

    * ocet, oliwa z oliwek – po 2 łyżki

    * starty parmezan – 50 g

    * duże jajko – 1 szt

    * mąka pszenna – 3 łyżki

    * sól, cukier, pieprz, natka pietruszki

    * olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Smażone białe szparagi z sosem słodko-ostrym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Ze szparagów odkrawamy końce, obieramy, związujemy i gotujemy we wrzątku z odrobiną cukru.

    SOS:

    Cebulę drobno siekamy, mango oraz truskawki kroimy w kostkę.

    Musztardę ucieramy z octem i oliwą, dodajemy cebulę, posiekaną natkę oraz pokrojone owoce – mieszamy.

    Doprawiamy solą i pieprzem.

    SZPARAGI:

    Parmezan ucieramy z jajkiem, 2 łyżkami mąki oraz solą i pieprzem na gładkie ciasto.

    Odsączone szparagi panierujemy w reszcie mąki, a następnie w cieście.

    Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.

    Podajemy na gorąco z sosem!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować