Smażona ryba w sosie jajecznym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną smażoną rybkę z sosem jajecznym. Danie te przygotowałam z solonych filetów z pstrąga bez skóry. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ugotowane jajko
    5 łyżek naturalnego twarożku
    1 łyżka mąki
    2 solone filety z pstrąga bez skóry
    4 szczypty białego pieprzu
    1 łyżeczka pokrojonego szczypiorku
    1/2 małej białej cebuli
    1/2 małej czerwonej cebuli
    1 łyżka śmietanki 30%
    1 łyżka mleka
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    d) dekoracja
    1 plasterek czerwonej cebuli
    zielony koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Twarożek

Smażona ryba w sosie jajecznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażona ryba w sosie jajecznym 1. Filety z pstrąga oprószamy białym pieprzem. Ugotowane jajko obieramy ze skorupki, kroimy w kosteczkę. Czerwoną i białą cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
    Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno. Do miski przekładamy pokrojone jajko, cebulę szczypiorek i dodajemy serek, śmietankę, mleko, jogurt i przyprawy, mieszamy i odstawiamy.
    Rybę posypujemy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju. Sos przekładamy na talerz i kładziemy rybę. Dekorujemy pokrojoną czerwoną cebulą i koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować