Smażona ryba morska, ziemniaki i surówka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smażona tuszka morszczuka podana z ziemniakami i surówką Colesław.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • tuszki morszczuka 2 szt.
    pieprz cytrynowy
    olej do smażenia

    Surówka Colesław:

    kapusta pekińska 1 szt.
    marchew 2 szt.
    cebula 1 szt.
    sól
    pieprz ziołowy
    majonez 2 łyżki
    oliwa z pestek winogron
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dania główne Ryba

Smażona ryba morska, ziemniaki i surówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażona ryba morska, ziemniaki i surówka. 1. Wykonanie surówki:

    Kapustę kroimy w drobne paski, marchew obieramy i trzemy przez większe oczka, cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki solimy, pieprzymy do smaku. Dodajemy 4-5 łyżek oliwy 2 łyżki majonezu i dokładnie mieszamy. Gotową surówkę przykrywamy spożywczą folią i wstawiamy na godzinę do lodówki.
  • Smażona ryba morska, ziemniaki i surówka. 2. Wykonanie dania:

    Rybę czyścimy z łusek, płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy i nacieramy pieprzem cytrynowym, nie solimy (chyba że ktoś lubi soloną to niech sobie doprawi solą). Rybę smażymy na gorącym oleju z obu stron na rumiany kolor.
  • Smażona ryba morska, ziemniaki i surówka. 3. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kawałki ryby podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować