Smażona pierś kurczaka

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Genialny sposób na pierś z kurczaka. Dzięki nacięciom możemy cieszyć się jeszcze większą ilością chrupiącej panierki.

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • pierś z kurczaka
    mąka krupczatka
    bułka tarta
    jajko
    sól
    papryka słodka
    majeranek
    zmielona kolendra
    pieprz kolorowy
    kurkuma
    czosnek granulowany
    pieprz cayenne
    roztarte ziele angielskie
    olej do smażenia

Smażona pierś kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka nacinamy.

    Do mąki wsypujemy przyprawy. Pierś panierujemy w mące z przyprawami, rozmąconym jajku i bułce tartej. Pierś smażymy na głębokim oleju, aż się ładnie zrumieni. Pierś odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Mięso podajemy z ulubionymi dodatkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy