SMAŻONA MARCHEWKA Z MIODEM

4.5 (171 ocen)

Podawać jako dodatek do dań mięsnych.Dodatek miodu sprawia,że marchewka nabiera wykwintnego smaku i doskonale komponuje się z daniami mięsnymi.

Składniki:



  • 1 duża marchew
    1/2 cebuli średniej
    1/4 główki kapusty pekińskiej
    1 1/2 łyżki chrzanu tartego
    1 łyżka miodu
    1 łyżka masła

    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Smażona marchewka z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.





    Marchew oczyścić,umyć,zetrzeć na tarce o grubych oczkach,cebulę pokroić w kostkę,kapustę cienko poszatkować.


  • 2.
    Na patelni rozgrzać masło,włożyć warzywa i chwilę smażyć,dodać chrzan i miód,wymieszać,doprawić do smaku solą,pieprzem i dusić do miękkości warzyw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować