Wczoraj odbyło się losowanie w zamrażarce. Karkówka została wyjęta. Do dyspozycji szparagi i kurki. Padło na grzyby. Szparagi w poniedziałek będą, bo dzisiaj nietypowo, u nas rzecz jasna, rosół :P
30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 kotlety z karkówki (po 250 g)
150 g kurek
1 cebula
1 łyżka masła
200 ml słodkiej śmietany 18%
1 pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
Smażona karkówka z sosem kurkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju.
W rondelku rozgrzewamy masło, dodajemy posiekaną cebulę i pokrojone grzyby. Chwilę smażymy, zmniejszamy płomień i 5 minut dusimy pod przykryciem. Dodajemy śmietanę i redukujemy wg uznania. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze