Smażona kapusta bok choy (pak-choy)

  • wyświetlono: 1881 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Bok choy, czyli kapusta chińska, jest coraz popularniejsza w Polsce, służy głównie jako składnik gęstych azjatyckich bulionów, dziś występuje w roli głównej, jako przystawka.

IMG_1899-Edit2
  • 2 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

2 małe kapusty bok choy
2 łyżki oleju do smażenia
2-3 ząbki czosnku pokrojone w talarki
1 papryczka chili, posiekana
2 cm korzenia imbiru, starte
2 łyżki wody
1 łyżka sosu sojowego jasnego
1 łyżka sosu rybnego

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Smażona kapusta bok choy (pak-choy)

  • 1. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć przez minutę  czosnek, imbir i chili.
  • 2. Dodać kapustę, sos rybny, sos sojowy i wodę, dusić na mniejszym ogniu 5-7 minut.
  • 3. Zdjąć z ognia, od razu podawać.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapustapak choybok choy
 

Komentarze

Podobne przepisy

pak choi

Dodane przez: Kasja1986

Kapusta chińska z wędzonym boczkiem

Kapusta chińska, to roślina wywodząca...

Bigos z kapusty mieszanej

Dodane przez: edytaha

Bigos z kapusty mieszanej

Bigos z kapusty kiszonej i słodkiej....

Smażony camembert

Dodane przez: joanna30

Smażony camembert

Doskonały z żurawiną i białym pieczywem...

ser smażony

Dodane przez: adela7

ser smażony

Ser wychodzi super .....

ser smazony

Dodane przez: lexi27

Ser smażony

Domowej roboty ser smażony jest...

Smażona ryba w zalewie octowej

Dodane przez: AnetaJ

Smażona ryba w zalewie octowej

Ryba w zalewie octowej to ciekawa...