smażona cukinia

5 (158 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Młoda cukinia w aromatycznej panierce

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 młode cukinie
    2 jajka
    mąka krupczatka
    przyprawy do mąki: papryka, granulowany czosnek, granulowana cebula, pieprz, sól, pieprz cayenne
    bułka tarta
    ręczniki kuchenne do odsączania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Smażona cukinia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smażona cukinia 1. Cukinię myjemy, kroimy w plasterki.
    Na talerz wysypujemy mąkę i mieszamy z przyprawami. Na drugim talerzu wysypujemy bułkę tartą. W trzecim roztrzepujemy jajka. Na patelni rozgrzewamy olej.
    Plasterek cukinii obtaczamy w mące - jajku - bułce tartej, następnie kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na rumiany kolor z obu stron.
    Czynność powtarzamy do wykończenia składników.

Porady

na bieżąco obtaczamy cukinię, wtedy nie rozmięka panierka i nie odpada po usmażeniu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować