smażona biała kapusta z cebulą

4.46 (180 ocen)

  • 25 min

To danie odziedziczyłam po mojej Mamie. Jest bardzo proste, tanie i cudownie smakuje. Można je jeść jako sałatkę do drugiego dania lub po prostu samą kapustę. Smakuję super i na ciepło i na zimno.

  • 25 min

Składniki:

  • Główka kapusty średniej wielkości,
    jedna duża cebula,
    olej do smażenia,
    łyżeczka koncentratu pomidorowego (lub ketchup),
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (180 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Smażona biała kapusta z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę umyć i pokroić (nie musi być cienko pokrojona); również pokroić cebulę w kostkę.
  • 2. Kapustę wraz z cebulą wrzucić na patelnię na rozgrzany olej i dusić pod przykryciem około 20 min.
  • 3. Kiedy kapusta będzie miękka, dodać sól, pieprz oraz koncentrat pomidorowy lub ketchup.

Porady

Czas duszenia zależy od tego, czy kapusta jest młoda czy stara. Młoda nie wymaga długiego duszenia, natomiast stara potrzebuje więcej czasu aby zmiękła.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować