Smarowidło z łososia i jaj ze świezym szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

prosta ale bardzo smaczna!idealna na piatkowe sniadanie:)i nie tylko...

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • około 150 g łososia wędzonego
    2 jajka ugotowane na twardo
    mały peczek świeżego szczyporku
    100 g jogurtu naturalnego
    1 łyzeczka łagodnego chrzanu
    sos tabasco
    sól
    pieprz
    suszona natka
    oraz swieze pieczywo
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Pasty

Smarowidło z łososia i jaj ze świezym szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Łososia obrać i rozgnieść np.widelcem.
    Jajko ugotowac na twardo, odstawic do przestudzenia. Obrac i zetrzec na tarce o najmniejszych oczkach .Szczypior opłukac , posiekac.
    2. Do łososia dodać drobno starte jajka, jogurt, posiekany szczypiorek , chrzan i dobrze wymieszać. Pastę doprawić sosem tabasco, solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz suszona natką.
    Pastę podawać ze swiezym pieczywem, smacznego.

Porady

paste schładzamy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować