prosta ale bardzo smaczna!idealna na piatkowe sniadanie:)i nie tylko...
30 min
Dla 4 osób
Średni
Składniki:
około 150 g łososia wędzonego
2 jajka ugotowane na twardo
mały peczek świeżego szczyporku
100 g jogurtu naturalnego
1 łyzeczka łagodnego chrzanu
sos tabasco
sól
pieprz
suszona natka
oraz swieze pieczywo
Smarowidło z łososia i jaj ze świezym szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Łososia obrać i rozgnieść np.widelcem.
Jajko ugotowac na twardo, odstawic do przestudzenia. Obrac i zetrzec na tarce o najmniejszych oczkach .Szczypior opłukac , posiekac.
2. Do łososia dodać drobno starte jajka, jogurt, posiekany szczypiorek , chrzan i dobrze wymieszać. Pastę doprawić sosem tabasco, solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz suszona natką.
Pastę podawać ze swiezym pieczywem, smacznego.
Komentarze