Często pomysły na dania przychodzą w nocy. Czasami notujemy, jednak w większości przypadków gotujemy. Ten wpadł nam do głowy jakoś po pierwszej. Trzeba było szybko działać :P . Rano tuż-tuż, a śniadanie to podstawa.
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
50 g kaszy orkiszowej
50 g kaszy gryczanej białej
5 jajek
1 por (biała część)
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
ekologiczna przyprawa w płynie
2-3 łyżki majonezu
sól, pieprz
Smarowidło z kaszy i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kasze gotujemy wg przepisu. Osączamy, studzimy.
Jajka gotujemy na twardo, rozgniatamy widelcem.
Pora siekamy, parzymy, osączamy, studzimy.
Natkę siekamy.
Wszystkie składniki łączymy z majonezem, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą w płynie.
Komentarze