Smarowidło z kaszy i jajek

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Często pomysły na dania przychodzą w nocy. Czasami notujemy, jednak w większości przypadków gotujemy. Ten wpadł nam do głowy jakoś po pierwszej. Trzeba było szybko działać :P . Rano tuż-tuż, a śniadanie to podstawa.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 g kaszy orkiszowej
    50 g kaszy gryczanej białej
    5 jajek
    1 por (biała część)
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    ekologiczna przyprawa w płynie
    2-3 łyżki majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Smarowidło z kaszy i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smarowidło z kaszy i jajek 1. Kasze gotujemy wg przepisu. Osączamy, studzimy.
    Jajka gotujemy na twardo, rozgniatamy widelcem.
    Pora siekamy, parzymy, osączamy, studzimy.
    Natkę siekamy.
    Wszystkie składniki łączymy z majonezem, do smaku doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą w płynie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować