Smarowidło z antonówek i suszonych śliwek

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Smaczne, aromatyczne smarowidło, zamknięte w słoiku, aby w każdej chwili skosztować.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. jabłek antonówek
    10 dag. suszonych śliwek
    1 szklanka cukru
    1 cukier waniliowy
    1/2 szklanki przegotowanej wody
    słoiki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Pasty

Smarowidło z antonówek i suszonych śliwek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Suszone śliwki namaczam w wodzie dzień wcześniej[na noc]. Jabłka obieram, trę na tarce o dużych oczkach. Do jabłek dodaję śliwki, cukier, cukier waniliowy, mieszam, gotuję ok. 30 minut. Miksuję blenderem, doprowadzam do zagotowania. Nakładam do słoików, zakręcam, odwracam do góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Suszone śliwki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować