Smarowidło Toffifee z orzechami włoskimi oraz migdałami

0 (0 ocen)

Smaczne, może być na prezent.

Składniki:

  • czekoladki Toffifee mniejsze opakowanie 125 gramów
    śmietana kremówka 30% - pełne 5-6 łyżek
    masło extra 1/8 kostki masła czyli 25 gramów
    orzechy włoskie grubo siekane - garśc - 0.25 szklanki
    płatki migdałowe wczesniej uprażone 1.5 łyżki
    cynamon 2 szczypty
    imbir 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Czekoladki Krem Pasty

Smarowidło toffifee z orzechami włoskimi oraz migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czesc 1 1. Czekoladki siekamy nożem na mniejsze cząstki i wsypujemy do garnka. Dodajemy masło oraz smietanę, cynamon i imbir - mieszamy.
  • czesc 2 2. Podgrzewamy na ogniu tak długo, aż wszystkie składniki się dokładnie rozpuszczą i połączą.
  • czesc 3 3. Do ozdobnego słoiczka wlewamy połowę smarowidła. Wsypujemy posiekane orzechy włoskie. Wlewamy resztę smarowidła i wierzch posypujemy prażonymi płatkami migdałowymi.

Porady

Raczej przechowujemy w lodówce - wtedy krem jest gęstszy. Jesli zamierzamy szybciej go zjeśc, to zostawmy słoik zakręcony i w temperaturze pokojowej - wtedy smarowidło ma lepsza knsystencję do smarowania. Możemy dodac więcej smietany - wtedy będzie rzadsze. Przepis na jeden maly słoiczek - mój ze zdjęcia ma wysokość bez zakrętki 9 cm, szerokość 7 cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Migdały Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować