Smarowidło pieczarkowo-jajeczne

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszna, bezmięsna pasta do kanapek. Polecam :-)

  • 20 min

Składniki:

  • 350 gr pieczarek
    4 jajka ugotowane na twardo
    1 mały pęczek koperku
    1 kopista łyżka serka topionego, np. Edamski
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżka masła
    Sól, pieprz i czosnek w płatkach do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Dodatki Pasty

Smarowidło pieczarkowo-jajeczne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, przyprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem w płatkach. Smażyć do miękkości i odparowania płynu na 1 łyżce masła.
  • 2. Jajka obrać ze skorupek i pokroić najpierw w plastry, następnie w małą kostkę. Tak przygotowane jajka dodać do pieczarek i dobrze wymieszać. Dodać ser topiony i znowu wymieszać.
  • 3. Koperek umyć i drobno posiekać. Dodać razem z musztardą do pozostałych składników i wymieszać. Przyprawić jeszcze do smaku solą, pieprzem i czosnkiem w płatkach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Koper Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować