SMAROWIDŁO NA KANAPKI Z MAKRELĄ

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Świetny dodatek do chleba, nie tylko na postny dzień

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 tuszka makreli wędzonej
    2 ogórki kiszone
    4 jajka ugotowane na twardo
    1 cebulka dymka ze szczypiorkiem
    łyżka majonezu
    sól, pieprz

Smarowidło na kanapki z makrelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obieramy z ości, rozdrabniamy.
    Jajka przekrawawamy na połowę. Żółtka rozgniatamy, białko kroimy w drobną kosteczkę.
    Ogórka i cebulkę drobno siekamy. Tak samo postępujemy ze szczypiorkiem.
    W miseczce mieszamy makrelę. ogórki, cebulkę, jajka. Dodajemy majonez i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Podajemy na pieczywie, posypujemy szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy