SMAROWIDŁO MARKA

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Ten przepis mój mąż dostał od kolegi. Niestety, Marka już z nami nie ma, ale przepis pozostał...

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - podgardle wędzone: 40 dekagramów
    - słonina: 40 dekagramów
    - boczek wędzony: 20 dekagramów
    - pieczarki starte na tarce: 20 dekagramów
    - cząber: 1 łyżeczka
    - estragon: 1 łyżeczka
    - czosnek: 2 ząbki
    - starte jabłko: 1 sztuka
    - starty seler: 1 łyżeczka
    - starta marchewka: 1 łyżeczka
    - starta pietruszka: 1 łyżeczka
    - drobno posiekana cebula: 1 sztuka
    - sól, pieprz, papryka do smaku: 1 łyżeczka
    - mleko na ładny kolor: 2 łyżki

Smarowidło marka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SMAROWIDŁO MARKA 1. Mięsa drobno pokroić i wytopić, a następnie dodawać po kolei składniki podane w przepisie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy