Smarowidło kiełbasiano – chrzanowe

5 (142 ocen)

  • 15 min

wersja świąteczna :) bardzo dobrze smakuje z jajkiem na twardo

  • 15 min

Składniki:

  • 1 laska kiełbasy
    4 łyż musztardy
    6 łyż chrzanu ze słoiczka
    1 łyż stołowa masła
    1 mała cebula
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Smarowidło kiełbasiano – chrzanowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kiełbaska z cebulka 1. Kiełbasę obrać ze skórki i pokroić drobniutko lub zemleć na dużych oczkach maszynki do mięsa. Dorzucić pokrojoną w kosteczkę cebulę, musztardę, chrzan i łyżkę masła. Mieszać do uzyskania pożądanego wyglądu i doprawić do smaku. W zależności jaką kiełbasę weźmiemy może być potrzebne więcej przypraw lub chrzanu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować