Smarowidło sojowe do chleba

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Smaczna pasta

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • Pół kilo soi
    2 cebule
    W ząbki czosnku
    Pół kostki margaryny
    Sól
    Pieprz ziołowy
    Natka pietruszki

Smarowidło sojowe do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soje zalewamy wodą i odstawiamy na 24 h. Wodę odlewamy i dolewamy świeżą. Gotujemy do miękkości. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażamy na margarynie. Soje i cebulę mielimy na małych oczkach maszynki. Dodajemy posiekaną natkę. Doprawiamy solą i pieprzem .

Porady

Smarowidło najlepiej smakuje z kromka chleba razowego

Komentarze

Podobne przepisy