Smarowidełko z dyni i pęczaku z parmezanem

4.5 (154 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczna pasta kanapkowa. Może służyć tez jako farsz do naleśników. Zdrowa i odżywcza. Prosta do przygotowania.

  • 30 min

Składniki:


  • pół szkl ugotowanego na sypko pęczaku
    25dag dyni
    1 cebula
    1 zabek czosnku
    sól
    pieprz
    oliwa
    łyżka startego parmezanu

Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Smarowidełko z dyni i pęczaku z parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy (niezbyt mocno) oliwę i szklimy na niej cebulę. Dynię oczyszczamy i obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, dodajemy do miekkiej cebuli. Dodajemy tez przeciśnięty przez praske zabek czosnku. Warzywa dusimy pod przykryciem aż zmiekną. Dodajemy kaszę i starty parmezan, mieszamy. Doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować