Smalec ziołowy

4.5 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Świetnie smakuje na chrupiącym pieczywie i z kiszonymi ogórkami.

Składniki:

  • 50 dag słoniny
    50 dag boczku
    5 ząbków czosnku
    2 cebule
    po łyżeczce kurkumy, imbiru, tymianku, majeranku, mielonego kminku, bazylii, chili
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Smalec ziołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smalec ziołowy 1. Cebule i czosnek obieramy. Cebule kroimy w kostkę. Słoninę i boczek kroimy w kawałki i mielimy razem z cebulą i czosnkiem. Wytapiamy na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
  • Smalec ziołowy 2. Do płynnego tłuszczu dodajemy zioła i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Wlewamy do naczynia i odstawiamy do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Słonina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować