Smalec z cebulą i śliwką - bez cholesterolu

4.5 (156 ocen)

  • 40 min

Smalec - wiele osób lubi, ale nie każdy może jeść. Smalec w tej odsłonie mogą bezpiecznie jeść wegetarianie, weganie i osoby z podwyższonym poziomem cholesterolu. Jego bazą jest olej kokosowy, neutralny w smaku i zapachu.

  • 40 min

Składniki:

  • 500 ml oleju kokosowego
    3 cebule
    10 śliwek wędzonych
    pieprz, sól, tymianek, majeranek
    2 kieliszki żubrówki
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Smalec z cebulą i śliwką - bez cholesterolu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzać na patelni 200 ml oleju kokosowego i dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
    Smażyć, aż cebula zmięknie i będzie miała złoty kolor.
    Wyłączyć grzanie pod patelnią, dodać pokrojone śliwki, przyprawy, pozostały olej kokosowy i wlać żubrówkę.
    Żubrówka sprawi, że smalec będzie miękki.
    Smalec przelać do słoika
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować