Smalec z bobu

4.48 (169 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ciekawa alternatywa dla tych, którzy mięs nie jadają. Nam bardzo posmakowała. Idealny zamiennik „smarowidła” do chleba.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g bobu
    100 ml oleju z pestek winogron
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju z pestek winogron do smażenia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (169 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Smalec z bobu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smalec z bobu 1. Bób gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Obieramy, blendujemy z olejem.

    Cebule i czosnek siekamy. Smażymy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do bobu.
    Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Smalec

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować